Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРешението на САЩ да спре някои от санкциите

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРешението на САЩ да спре някои от санкциите
Коментари Харесай

Германското външно министерство: Решението на САЩ да спре някои от санкциите срещу Северен поток 2 беше важно

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Решението на Съединени американски щати да спре някои от глобите против " Северен поток 2 " беше значимо, в този момент са нужни стъпки за разпръскване на опасенията по отношение на тръбопровода, съобщи политическият шеф на немското външно министерство Йенс Плетнер в изявление за РИА Новости.

Като образец той уточни въпроса за доставките на газ през Украйна. Дипломатът също по този начин означи, че планът към момента е уместен от позиция на енергийната политика. В осъществяването му вземат участие европейски компании, а самата автомагистрала дава отговор на настоящите правни правила на Европейски Съюз.

„ Ключът за федералното държавно управление беше и към момента остава, че даже след стартирането в употреба на„ Северен поток 2 “транзитът на газ през територията на Украйна продължава и че е обезпечена енергийната сигурност на Украйна “, добави Плетнер, отбелязвайки готовността да се положат старания да удължи съглашението след 2024 година

Той акцентира, че документът е подписан с посредничеството на Европейски Съюз и с дейното подпомагане на немското държавно управление.
" Това е взаимно съглашение и чакаме, че всички страни също ще се съобразят с него ", заключи представителят на външното министерство.

" Северен поток 2 " планува построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Съединени американски щати, които разпространяват своя полутечен природен газ към Европейски Съюз, интензивно се опълчват на тръбопровода и постановиха наказания против него през декември 2019 година Украйна, Литва, Латвия и Полша също приканват да спрат плана.
Независимо от това градежът е към своя свършек - предходната седмица стана известно, че полагането на първата колона е механически приключено и стартира работа по зареждането й с газ.

Москва неведнъж приканва да спре политизирането на обстановката, припомняйки, че автомагистралата е от изгода освен за Русия, само че и за Европейския съюз. Берлин постоянно се е застъпвал за довеждане докрай и отхвърля едностранните екстериториални наказания на Вашингтон. Руската страна също съобщи, че планът преследва извънредно стопански цели, а преносът на гориво през Украйна ще продължи в сходство с подписаните съглашения. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР